PROJECTEN
De perfecte verbouwing
Demia en Barry uit Doetinchem kochten in februari 2015 een huis dat eind jaren zeventig werd gebouwd. Eigenlijk was het huis niet zo hun smaak, maar Demia en Barry waren wel blij met de grote kavel. Ook de locatie vonden ze zo fijn dat op een gegeven moment werd besloten om te verbouwen. Maar hoe? Demia: “We hadden zelf geen idee hoe we de ruimtes praktisch op elkaar konden laten aansluiten. Al jaren praatten we in hetzelfde kringetje rond. We hadden al eens wat plannen laten uitwerken, maar twijfelden te veel om van start te gaan. Op een gegeven moment zaten we weer eens ‘s avonds op de bank te praten over onze verbouwplannen. En ineens was daar een oproep van het tv-programma De perfecte Verbouwing: Wil je je huis verbouwen, maar weet je niet wat je wilt? We besloten om ons op te geven.”
Lees meer... |
|
Van melkwinkel naar comfortabel woonhuis in jaren 30-stijl
Tijdens hun zoektocht naar een woning in Nijmegen zagen Marja en Jeroen een voormalige melkwinkel uit 1926 te koop staan. Jeroen wilde eigenlijk niet in een oud pand wonen, omdat je daaraan blijft opknappen. Nadat hij iemand sprak die zonder idioot grote ingrepen een historisch pand tot comfortabele woning had verbouwd, veranderde hij van gedachten. Dat hotel was verbouwd door Aannemersbedrijf BvG. Er waren hoogwaardige en praktische oplossingen bedacht. “De kwaliteit spatte hiervan af”, aldus Jeroen. Daarom zagen Marja en Jeroen toch direct mogelijkheden toen ze hun huidige woning in Oost-Nijmegen voor het eerst gingen bekijken. Bovendien is de ligging van het huis fantastisch. In een rustige wijk met vlakbij winkels voor de dagelijkse boodschappen en het gezellige Nijmeegse centrum op fietsafstand. En of het zo moest zijn, Marja en Jeroen stonden bij deze woning vooraan, terwijl ze daarvoor steeds achteraan in de rij moesten aansluiten.
Ze gingen een tweede keer kijken. Dit keer met architect Gery van Heesch, een interieurarchitecte, een tuinman en Roy van Aannemingsbedrijf BvG. Jeroen: “Na een goed gesprek bij Café Vincken namen we de beslissing om het huis te kopen.” Lees meer... |
|
NIEUWBOUWWONING IN BEEK
Via architectenbureau Duoplan Doetinchem, kwamen we in aanraking met een particulier die een nieuwbouwhuis in Beek wilde laten bouwen. Na een gesprek van twee uur had deze man een goed gevoel bij Aannemersbedrijf BvG en mochten we meedoen met de aanbesteding. We hadden een goede inschrijving en er was een wederzijdse klik. De bedoeling was om het project samen te ontwikkelen. Dat wij die mogelijkheid bieden, vond de eigenaar van deze bijzondere nieuwbouwwoning een pré. We hebben uitvoering gegeven aan het totaalplaatje, ook aan de tuin, het interieur en de energievoorziening.
BvG is geen typische aannemer voor nieuwbouwprojecten, maar aan zulke speciale projecten werken we wel graag mee. Meestal is de architect het aanspreekpunt op de bouw, nu hadden we elke donderdagmorgen overleg met de eigenaar. Het huis is luchtdicht gebouwd, de energievoorziening is duurzaam met een warmtepomp en zonnepanelen. De gebruikte bouwmethode is houtskeletbouw, in dit geval op locatie gemaakt, afgewerkt met zink. De kelder en de vloeren zijn van gevlinderd beton, De binnenkant is in overleg met interieurarchitect Laura Hendriks strak afgewerkt en er zijn taatsdeuren geplaatst. Heel veel grote en hoge ramen geven een prachtig uitzicht over de Montferlandse bossen. |
|
VERBOUWING JAREN VIJFTIG WONING IN ARNHEM
Voor een stel zestigplussers heeft BvG een jaren vijftig woning in Arnhem rigoureus verbouwd. Het echtpaar kwam er in 2005 wonen en zij hoefden aanvankelijk weinig te veranderen. De vloer en de keuken waren weliswaar niet nieuw, maar zagen er nog goed uit. Achter het huis was een serre, die extra ruimte bood. En het huis was goed onderhouden.
Toch kwamen de bewoners van het huis in de Arnhemse wijk Monnikenhuizen in 2018 voor een keus te staan. “Gaan we verhuizen, terug naar de Achterhoek waar we vandaan komen of gaan we rigoureus verbouwen. Er moest na bijna vijftien jaar het een en ander gebeuren, het toilet was verouderd, de riolering was aan vervanging toe en het polycarbonaten dak van de serre lekte. Als we dan toch plannen maakten voor extra ruimte konden we meteen al die zaken aanpakken. “Na een paar rondritten door de Achterhoek, bleek Arnhem toch een thuis geworden te zijn,” vertelt de heer des huizes. Als je dan in een huis woont dat heel vrij ligt, een prachtige achtertuin heeft en maar tien minuten vanaf het Arnhemse centrum, wil je er eigenlijk niet weg. Later bleek dat vrienden van ons ook goede ervaringen hadden met dit Arnhemse Aannemersbedrijf. “Bij verschillende buurtbewoners hebben we ideeën opgedaan. Via internet vonden we een architect. Stephan van Duoplan adviseerde om BvG als aannemer in te schakelen. Later bleek dat vrienden van ons ook goede ervaringen hadden met dit Arnhemse Aannemersbedrijf.
Lees meer... |
|
DOMINICANENKLOOSTER HUISSEN
“Het Dominicanenklooster is ruim 150 jaar een open huis voor mensen en organisaties en voor speciale en kwetsbare doelgroepen, om zich te bezinnen, bezield te raken en in beweging te komen. Het kloosterritme, de vieringen en de sfeer van rust en verstilling bieden een inspirerende omgeving.”
Voor uitbreiding van het Dominicanenklooster in Huissen hebben we in een bouwteam gewerkt met Arcadis en architect Gery van Heesch. BvG werd geselecteerd uit meerdere aannemers. Arcadis heeft de offerte door eigen mensen laten narekenen en de opdracht aan ons gegund. Voor de bouw begon, is er driekwart jaar overleg geweest over alle details. Over alle onderdelen is uitgebreid nagedacht. De 30.000 stenen zijn gemetseld zonder stootvoeg. De ramen mochten niet opvallen en daarom valt het kozijn achter de gevel. Naast het oude pand hebben we nog een kelder gemaakt, daarvoor was het nodig om het gebouw met 50 palen te versterken. Het klooster is een gemeentelijk monument, voorwaarde was dat vooral de kerk moest blijven opvallen en dat de stijl van de nieuwe aanbouw zou passen bij het oude landhuis. Het nieuwe gedeelte is een luchtdicht gebouw met een open gevel, energie wordt gewonnen met zonnepanelen. Op het meubilair na, werkte BvG ook mee aan de inrichting van het klooster. |
|
UITBREIDING WOONHUIS NIJMEGEN
De constructie van een strak uitziende aanbouw aan een jarendertigwoning in Nijmegen was een behoorlijke uitdaging. Er waren aannemers die bij voorbaat afzagen van de opdracht, omdat er een knik in het dak zit. Als de constructie niet perfect gemaakt wordt, is er een grote kans op lekkages. BvG is een aannemer die juist dan de uitdaging aangaat. In de aanbouw is de woonkeuken geplaatst, die vanuit de kamer en suite bereikbaar is. Lichtstraten en een hoge glazen gevel zorgen dat er ook nog voldoende licht in de woonkamer valt.
|
|
NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM
Diverse projecten in het Openluchtmuseum Arnhem
In het Arnhemse Openluchtmuseum heeft BvG nieuw gebouwd, verbouwd en onderhoud gedaan. Het kleinere onderhoud in het museum wordt gedaan door eigen personeel. NIEUWBOUW TOILETGEBOUW BUDEL Een nieuw gebouw in een museum met oude gebouwen moet wel opvallen en toch moet het wel passen in het geheel. Architect Roy van Mechelen ontwierp een nieuw toiletgebouw. De glazen kassen die er vlakbij te zien zijn, waren voor hem de inspiratiebron. De binnenkant van het toiletgebouw is opgetrokken uit prefab hsb-wanden (houtskeletbouw), aan de buitenzijde afgewerkt met metselwerk. Leuk detail is het deurbeslag. Dit beslag is gemaakt in de oude smederij van Lambooy uit Loerbeek. die in het Openluchtmuseum een plek heeft gekregen. En Beek is weer het geboortedorp van zowel BvG-directeur Curd van Geemen als van een aantal medewerkers. NIEUWBOUW TICKETGEBOUW Het ticketgebouw moest in de groene omgeving vooral niet opvallen. Een stalen constructie is de basis, terwijl het interieur houtskeletbouw is. Het sedum dak zorgt dat het gebouw duurzaam opgaat in het groen. VERBOUWING PARKEERBOERDERIJ De parkeerboerderij is het toiletgebouw op de parkeerplaats, gemaakt van oude schuur. Het gebouw moest aan de buitenkant het oude uiterlijk behouden, maar aan de binnenkant modern comfort bieden. Daarvoor zochten we samenwerking met de mensen die het toiletgebouw moeten schoonhouden. We hebben het toiletgebouw zo vormgegeven, dat het gemakkelijk schoon te houden is. Er is bijvoorbeeld vloerverwarming aangelegd, zodat de tegels na het dweilen snel droog zijn. |
|
UITBREIDING WOONHUIS OOSTERBEEK
De prefab houtskelet aanbouw van een jarendertigwoning in Oosterbeek, is in de werkplaats van BvG op maat gemaakt. De balklaag is niet afgetimmerd, waardoor de ouderwetse pen- en gatverbindingen in de balklaag zichtbaar blijven. De keuken is in stijl op maat aangeleverd. Bijzonder is de lichtstraat die vanuit het dak in de gevel doorloopt. De pui naar de tuin is ook door BvG geplaatst. Deze kan helemaal open, zodat de ruimte optimaal gebruikt kan worden.
|
|
RENOVATIE WOONHUIS NIJMEGEN
VERBOUWING WOONHUIS ARNHEM
Pas 9 maanden nadat Harald en Sandra Rieter hun nieuwe huis aan de Zijpendaalseweg kochten, begonnen ze met de verbouwing. De 9 maanden gebruikten ze om het huis compleet te strippen: “Daardoor konden we het huis bijna casco ‘opleveren’ aan de aannemer, maar leerden ook elke hoek van de woning kennen. We wisten wat de lichtinval met de ruimtes deed en in welke ruimte we ons prettig voelden.” Naarmate Harald en Sandra het huis beter leerden kennen, werden de plannen voor de complete verbouwing concreter.
Na sloopwerkzaamheden werden beschilderde Jugendstil plafonds met bladgoud zichtbaar. Dat was wel de grootste verrassing. Tijdens het strippen van het huis kwamen allerlei verrassingen tevoorschijn. Zo is nu zeker dat het huis in 1909 gebouwd is, want er lagen oude kranten uit dat jaar onder de vloeren. Deze kranten en lunchzakjes van een hotel uit Velp uit die tijd waren gebruikt om kieren te dichten en ruimtes op te vullen. Onder vijf lagen vloerbedekking in de hal bleek een prachtige marmeren vloer verborgen. Na sloopwerkzaamheden werden beschilderde Jugendstil plafonds met bladgoud zichtbaar. Dat was wel de grootste verrassing. Lees meer...
|
|